Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παρ. Κυκλάδων) υποστηρικτής του Paros Way

Στις 21 – 22 Μαΐου, στο μαγευτικό νησί της Πάρου, θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά η Αθλητικό – Τουριστική διοργάνωση Paros Way και θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου και του Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού).

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παρ. Κυκλάδων για την παρουσία μελών της ομάδας, αλλά και ασθενοφόρου το Σάββατο 21/05 όπου θα διεξαχθούν οι κολυμβητικοί αγώνες ενηλίκων (3χλμ & 1χλμ) καθώς και οι παιδικοί.

Ευχαριστεί ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ομάδας Κο Μπαρμπαρίγο Γεώργιο για την θετική ανταπόκριση από την πρώτη στιγμή, αλλά και την ουσιαστική βοήθεια, καθώς θα παραστεί και ο ίδιος στην υποστήριξη των κολυμβητικών αγώνων το πρωί του Σαββάτου.

Δυστυχώς η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παρ. Κυκλάδων), δεν θα είναι μαζί μας την Κυριακή 22/05 στου αγώνες τρεξίματος, λόγω υποχρεώσεων σε άλλο νησί των Κυκλάδων.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παρ. Κυκλάδων)

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Δυτικών Κυκλάδων, με έδρα τη Νάουσα Πάρου, ξεκίνησε τη δράση της τον Μάρτιο του 2003, σε συνεργασία με τα Κεντρικά Γραφεία της Θεσσαλονίκης.

Έγινε μέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας το Δεκέμβριο του 2003 με Αρ. Μητρ. 27/2003.

Έχει Αρ. Μητρ. 02203ΣΥΔ11036Ο24Ν / 0478 στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας του Ν.2646/98 του Υπ. Υγείας και Πρόνοιας και

Αρ. Μητρ. 02203ΣΥΔ11036Ο24Ν / 0418 στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (αρθρ. 12 του Ν.2646/98) του Υπ. Υγείας και Πρόνοιας.

Σκοπός της η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπιση συμβάντων, όπως ατυχήματα στη θάλασσα, πυρκαγιές κλπ.

Τα μέλη της ομάδας είναι όλοι εθελοντές.

Μέχρι τώρα η ομάδα έχει συνεργαστεί με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ, το Λιμεναρχείο Πάρου σε έρευνα – διάσωση στη θάλασσα, με το Πυροσβεστικά Κλιμάκια Πάρου, Νάξου και Σάμου σε κατασβέσεις πυρκαγιών, με το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου σε έρευνες για αγνοούμενους.

Συμμετείχε σε άσκηση του Λιμεναρχείου Πάρου, για αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης και στον καθαρισμό παραλιών και του λιμανιού της Νάουσας και του Πίσω Λιβαδιού.

Έχει πραγματοποιήσει ασκήσεις ετοιμότητας, σε συνεργασία με άλλα Παραρτήματα (Σάμου, Δωδεκανήσου) και έχει εκδώσει ενημερωτικά φυλλάδια.

Δίνει το παρόν σε αθλητικές διοργανώσεις στην Πάρο, την Αντίπαρο, τη Νάξο για τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη και παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Συμμετέχει σε ασκήσεις ετοιμότητας της Κεντρικής Διοίκησης (εκτός Πάρου) και παρακολουθεί εκπαιδευτικά Σεμινάρια (Αντιμετώπιση πυρκαγιών, Πρώτες Βοήθειες, Τηλεπικοινωνίες) εντός και εκτός Πάρου.

Το 2008 ο Πρόεδρος της ομάδας συνυπόγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας του ΥΕΝ με την Ομοσπονδία Φουσκωτών Σκαφών, τις Αερολέσχες Αιγαίου και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτών Κατάδυσης.

Μέλος του Παραρτήματος συμμετείχε στη διασωστική ομάδα της ΕΟΔ, που έσπευσε στην Αϊτή, στο μεγάλο σεισμό του 2010.

Το Δεκέμβριο του 2010 πραγματοποιήθηκε ανθρωπιστική αποστολή στο Μπουρούντι της Αφρικής, σε συνεργασία με τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, μεταφέροντας παιδικό ιματισμό και φαρμακευτικό υλικό.

Το καλοκαίρι του 2005 η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου παραχώρησε στην ομάδα ένα φουσκωτό σκάφος, RESCUE 2, (Ολυμπιακών Ακινήτων 6,8μ) και το 2008 η Κεντρική Διοίκηση της ΕΟΔ παραχώρησε ένα μεταχειρισμένο ασθενοφόρο (μοντέλο του 1990), προσφορά του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού.

Τον Ιούλιο του 2012, με το RESCUE 2, μεταφέρθηκαν βιβλία στο Αγαθονήσι για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του σχολείου και το 2013 επαναλήφθηκε αποστολή για μεταφορά φαρμάκων ενώ οι γιατροί – μέλη της ομάδας εξέτασαν τους κατοίκους.

Τα 6 τελευταία χρόνια (2012-13-14-15-16-17), λόγω μειωμένου προσωπικού του ΕΚΑΒ, πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών και τραυματιών με το ασθενοφόρο της ομάδας.

Τα μέλη έχουν εκπαιδευτεί και εκπαιδεύονται συνεχώς σε Πρώτες Βοήθειες, με δικά τους έξοδα.

Οι πιο πρόσφατες εκπαιδεύσεις τους πραγματοποιήθηκαν:

1. το Μάρτιο του 2015, σε διήμερο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS / AED) και Αντιμετώπισης Πολυτραυματία (TFR) και πιστοποιήθηκαν (ERC & PHTLS),

2. το Φεβρουάριο του 2016, σε ημερήσιο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών (BLS/AED, B-CON, Πνιγμό-Πνιγμονή, Θέση ασφαλείας) κι έλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης,

3. το Δεκέμβριο του 2016, σε διήμερο Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS / AED) και Διαχείριση Αεραγωγού & Αντιμετώπισης Αιμορραγίας (B-con) και πιστοποιήθηκαν (ERC & PHTLS).

Όλα τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Πιστοποιημένοι, από το ERC, Εκπαιδευτές – μέλη της ομάδας εκπαιδεύουν τον πληθυσμό στην τεχνική της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Παράταση εγγραφών

Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης ανακοινώνει την παράταση των εγγραφών. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν στην διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι αθλητές. Η διοργάνωση ανακοινώθηκε μόλις στις 22 Απριλίου. Επιπλέον τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη επιθυμία συμμετοχής από αθλούμενους της Πάρου, αλλά και των υπολοίπων νησιών των Κυκλάδων.

Επιπλέον θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην Γραμματεία, για το κάθε άθλημα ξεχωριστά και την ημέρα που θα πραγματοποιείται, κατόπιν διαθεσιμότητας.

Η παράταση των εγγραφών, μέσω της ιστοσελίδας, θα λειτουργήσει ως εξής:

  • Εγγραφή μέσω της ιστοσελίδας
  • Δυνατότητα πληρωμής μόνο με κάρτα (Χρεωστική ή Πιστωτική)
  • Μη αναγραφή του ονόματος στον αριθμό αθλητή (ταμπελάκι)
  • Παραλαβή αριθμού συμμετοχής την ημέρα της διοργάνωσης
  • Δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής T-shirt. Μόνο στην γραμματεία παραλαβής του αριθμού και κατόπιν διαθεσιμότητας

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, στο ειδικό πεδίο εγγραφές: https://parosway.gr/engrafes/

Επίσης στην σελίδα των εγγραφών δίνετε η δυνατότητα για ομαδικές εγγραφές (από 5 άτομα και άνω).

Το Paros Way έρχεται στην Πάρο με πολλά αθλήματα και διαφορετικές αποστάσεις και έχει σκοπό να γίνει ο απόλυτος αθλητικός  – Τουριστικός προορισμός, σε ένα νησί που φημίζετε για τις φυσικές ομορφιές και τις υποδομές.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει τα παρακάτω αγωνίσματα και αποστάσεις:

Τρέξιμο

21 km, 5 km, kids

Κολύμβηση

3 km, 1 km, kid

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.parosway.gr.

Και στην σελίδα fb της διοργάνωσης: https://www.facebook.com/parosway

Η Οργανωτική Επιτροπή

Paros Way

Διοργάνωση

Paros Way – Πολυϊατρεία Αιγαίου © 2024. All rights reserved. | Δημιουργία website: mysportevent.gr